sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Päivän ruoka

Tällä kertaa vuorossa tänään kehittelemäni resepti. Tää on tehty ihan siltä pohjalta mitä kotoa löytyy ja että se olisi terveellistä ja lapsillekin maistuvaa. Se joka ei jaksa pilkkoa kasviksia, laittaa tahtomansa pussin wokvihanneksia pakastimesta, mutta tuoreista tulee tietysti parempaa :)



Tarveaineet: ( n. 4-5 annosta )
300g kanasuikaleita (maustamattomia)
1 paprika
1 sipuli
pätkä kesäkurpitsaa
3 porkkanaa
kolme kiekkoa täysjyvä nuudeleita
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
Cayennepippuria
Suolaa



Pilkoin ensin porkkanat ja heitin ne oliiviöljyyn pannulle. Lisäsin pian kanasuikaleet mukaan paistumaan. Sillä aikaa pilkoin muut kasvikset ja kun kanasuikaleet olivat kypsyneet lisäsin nekin sekaan. Ripautin mukaan cayennepippuria ja suolaa. Sikke Sumarin sanoin; kasvikset saivat hieman "antautua", eli niitä ei tarvitse kypsentää kovin pitkään. Sitten lisäsin veden, kanaliemikuution ja nuudelit. Kun vesi alkoi kiehua, annoin olla hellalla sen aikaa että nuudelit olivat pehmenneet. Valmis!



Ohje on tosiaan lapsiystävällinen ja jos olisin tehnyt sen ihan vain itselle ja miehelle, olisin ehdottomasti lisännyt esimerkiksi chilirouhetta ja currya. Kasviksethan tässä ruoassa voi olla mitä vain, mikä itselle maistuu. Tärkeää on, ettei niitä kypsennetä liikaa ja jää se semmoinen pieni suutuntuma :D Kasvisten maku tuli ihanasti esille, porkkanan ja sipulin makeus muunmuassa :)



Näin meillä 1-vuotias syö :D

2 kommenttia:

  1. Tuoreista kasviksista tehdyt wokit on ihan taivaallisia! Arkisin tulee käytettyä pakasteita, mutta kyllä se pilkkominen ja vähän suuremman euromäärän käyttäminen kannattaa. <3

    VastaaPoista
  2. Ihan totta! Pakasteet pelastaa myös kiireisen mutsin arjen, mutta itse näen useimmiten ennemmin pilkkomisen vaivan :) Ja kun käyttää kauden kasviksia, ei se hintakaan kauheasti nouse ;) Porkkanat on ihanan edullisia :)

    VastaaPoista